Agriton-feestje op de Agrarische Schouw

De Agrarische Schouw in Joure is altijd een feestje. Voor bezoekers en standhouders. Dit jaar zeker niet het minst voor Albert de Puijsselaar. Hier op de beurs beleefde hij 25 jaar geleden de start van zijn carrière bij Agriton. Genoeg reden om ditmaal zijn beursdag extra feestelijk te maken. De medewerkers van het bedrijf in Noordwolde kwamen een taartje eten en hem feliciteren.

De Puijsselaar liep 25 jaar geleden in Joure als afgestudeerde landbouwscholier op zoek naar mogelijkheden voor een volgende stap in zijn leven. In de Agriton-stand kwam hij oprichter en eigenaar Frits van der Ham tegen. Hun mening over duurzame landbouw liep weinig uiteen. Het duurde dan ook maar kort voor De  Puijsselaar de stap naar het bedrijf in Noordwolde zette.

Taart was er natuurlijk ook voor de bezoekers van de feestelijk versierde stand op de beurs. Die had net als voorgaande jaren  veel nieuws te bieden. Volgen insiders deed het bezoek maar amper onder bij voorgaande jaren. De trouwe bezoekers trotseerden een buitje regen dat af en toe viel. Een dagje Jouster Schouw is op zich altijd een feestje, luidden de reacties van het publiek.

Tekst: Wiebe Dijkstra.

Op de foto: Albert de Puijsselaar (rechts van het midden) wordt in het zonnetje gezet en op taart getrakteerd
door Agriton-medewerkers Harrie Veenstra, Christiaan Bondt en Gjalt Jan Feersma Hoekstra (rechts).

Dit vind je misschien ook leuk...