Agriton introduceert nieuwe biostimulant

Begin dit jaar introduceerde Agriton Amylovital in Nederland. Een middel dat al vele jaren in het buitenland wordt toegepast. Het bevat net als Serenade de bacteriesoort Bacillus amyloliquefaciens, alleen van een andere stam: FZB 42. Dit is een stam die ontwikkeld en geoptimaliseerd is voor de toepassing in de bodem. Het heeft een speciale bacteriestam opgeleverd en een product met heel veel sporen (2,5 x 10^10 cfu/gr). Dat is 25x als in vergelijkbare producten.    

Hoewel het product in allerlei teelten kan worden toegepast, wordt Amylovital het meest toegepast bij sierteelt bedrijven. In de Chrysanten wordt het bijvoorbeeld toegepast bij de aangietbeurt (dosering 0,2 á 0,5 cc per m2).

Met de bedoeling: betere weggroei, betere gelijkmatigheid en een beter gewas. Misschien dat de verbeterde weerbaarheid ook nog de kans op problemen met rhizoctonia, pythium en fusarium verkleint.

Zonder claim van een bestrijdende werking mogen dit soort producten gebruikt worden tot de EU Meststoffenverordening in werking treedt. 

Klik hier voor het etiket.

Dit vind je misschien ook leuk...