Agriton is ‘Stiekm Trots’

Een eigen taal, onafhankelijk, fan van het eigen gebied, maar ook wel wat stil. Dat typeert de Stellingwerver. Maar vraag je door, dan zijn Stellingwervers stiekem wel trots op ‘ons eigen Gallië’. Dat wil de campagne ‘Stiekm Trots’ laten zien.

Het is Friesland, maar ook niet. Geen kolonie, maar toch wel. Een tikje Overijssel vanuit het Zuiden, maar toch niet. Met een taal die best lijkt op Drents, maar dan wel heel ver weg. Ofwel: deze oude boerenrepubliek met haar eigenzinnige inwoners vind je in het Zuiden van Friesland op het “drieprovincienpunt” met Drenthe en Overijssel. Wolvega en Noordwolde zijn de grootste van de 26 dorpen en omgeven door mooie, soms een beetje verstopte natuurgebiedjes. Eigenlijk als de inwoners zelf, we praten er niet over maar stiekm vieren we iedere dag een beetje vakantie.

Hoewel Agriton internationaal actief is en onze EM magazine net voor het eerst in meerdere talen is uitgegeven, blijven wij trots. Trots op onze agrariërs, onze klanten, leveranciers en ambassadeurs in deze bijzondere tijd.

Agriton steunt dit initiatief van harte! Samen met een team van initiatiefnemers en de gemeente van Weststellingwerf is ons bedrijf ‘Stiekm Trots’. Beretrots zelfs!

Lees hier meer over de campagne ‘Stiekm Trots’

Dit vind je misschien ook leuk...