Balans input-output herstellen

Agriton in special Leeuwarder Courant 'Mooi Zo Fryslân'.

Agriton in special Leeuwarder Courant ‘Mooi Zo Fryslân’.

In de special, Agri & Food, van de Leeuwarder Courant, is een pagina opgenomen met toelichting op het zogenaamde Biobased Economy-project ‘Mooi Zo Fryslân’, waar Agriton ook aan deelneemt. Verschillende ondernemers uit de regio Zuidoost Fryslân ontwikkelen initiatieven die bijdragen aan een economie die draait op biomassa als grondstof. Denk daarbij aan een moeras-dak, geschikt als isolatie, maar ook voor zuivering van water en lucht. Of een project waar hennep gebruikt wordt voor isolatie.

Agriton deelt in dit project haar kennis op gebied van fermenteren. Duurzame landbouw staat immers hoog in het vaandel. Directeur Jan Feersma: “Het is mijn missie duidelijk te maken dat we onze grond uitputten. De balans input-output is helemaal zoek geraakt. Het maken van Bokashi  lost dit probleem relatief simpel op. Bokashi is gefermenteerd, voedzaam organisch materiaal. Daarnaast leidt het maken van Bokashi tot een kostenbesparing voor boer, overheid en waterschappen. Bijna elke afvalstroom kan er voor gebruikt worden. Een systeem met alleen maar winnaars.”

Lees meer over het interview met directeur Jan Feersma en de andere initiatieven van het project ‘Mooi Zo Fryslân’ in het krantenbericht

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.