Boxhygiëne

Een goede boxhygiëne is van groot belang. Door te streven naar een goede boxhygiëne krijgen schadelijke bacterien in de ligbox geen kans. Een gezond leefmilieu, betekent een gezonde koe, wat resulteert in een gezonde melkopbrengst. Agriton biedt verschillende producten aan welke zijn gericht op het optimaliseren van de boxhygiëne.

Producten

Vulkamin
Vulkamin meel

Vulkamin is een zacht oergesteentemeel van vulkanische oorsprong. Vulkamin is een 100% natuurlijke grondstof, ook rijk aan mineralen en sporenelementen. Vulkamin zorgt voor een gezonder stalklimaat en een betere leefomgeving in de box. Het is zacht voor de spenen van de koe. Het strooimiddel dat in de mestput terechtkomt bindt de ammoniak waardoor emissie wordt verminderd en het stalklimaat aanzienlijk verbetert.

Microferm 20L

Active micro-organismen voor een betere omzetting! Microferm zijn effectieve micro-organismen (EM), kant-en-klaar voor gebruik. Het is een mengsel van acieve bacteriën, schimmels en gisten. Microferm verhoogt het natuurlijk evenwicht en de biodiversiteit, zorgt voor een betere en efficiëntere omzetting, is eenvoudig en niet duur. Microferm is niet schadelijk voor machines, bodem, plant, dier en mens.