Dealerpraktijkdag in Etten-Leur en Boijl een topper

Dealerpraktijkdag in Etten-Leur en Boijl een topper

‘Permanent een nitraatvergiftiging’

Door Wiebe Dijkstra

Agriton-directeur Jan Feersma weet zich de tijd nog te herinneren dat gras op z’n best was als de kleur bijna blauw was van de overmatige stikstofgiften, vertelde hij aan het begin van de dealer-praktijkdag in het Friese Boijl. ‘Koeien hadden toen permanent een nitraatvergiftiging’. Vrijdag 15 juni liet veehouder Anne Marks zien hoe duurzaam boeren er uit ziet en wat daar voor nodig is.

Marks is 71 jaar en boert met honderd koeien op zestig hectare. Hij gebruikt Agriton-producten die al jaren hun nut hebben bewezen om het optimale uit de koeien, de mest en de grond te halen. Promest om de kwaliteit van mest te verbeteren, EM silage en TMR Organofresh voor topkwaliteit kuilvoer, Vulkamin in de boxen en Ostrea voor een gezonde penswerking.

De vijftig belangstellenden werden door de Agriton-medewerkers en door de boer zelf op hoogte gebracht van de werking in de praktijk. Daar hoorde ook het ontsluiten van ruwvoer met PowerGrain bij en het gebruik van Flex Fertilizer, de vloeibare stikstofmeststof. Marks past Flex toe in het vroege voorjaar.

De andere dealer-praktijkdag werd een dag eerder gehouden bij Joris Buijs in het Brabantse Etten-Leur. Hij is zelfvoorzienend in de eiwitbehoefte van zijn melkveehouderijbedrijf. Ook hier was een ruime belangstelling.

De dealer-praktijkdag op het bedrijf van Anne Marks in het Friese Boijl werd druk bezocht.

Jan Feersma Hoekstra toont hoe mooi graankorrels ontsloten zijn met het nieuwe product PowerGrain.

 

Dit vind je misschien ook leuk...