Geheimen van een vruchtbare bodem

geheimen_van_een_vruchtbare_bodem

Humus en de bodem zijn onderworpen aan de wetten van het leven

Dit spannend geschreven leer- en leesboek geeft een nagenoeg omvattend en daarbij een praktisch toe te passen kijk op de uiterst belangrijk te noemen kringloop; BODEM – PLANT – DIER – MENS.

De geheimen van een vruchtbare bodemDe lezer neemt deel aan het fascinerende, geheimzinnige leven van onze nog gezonde bodem. Niet alleen lucht en water worden bedreigd, maar ook onze bodems. Het ontbreekt onze gedeeltelijk uitgedroogde cultuurgronden op vele plaatsen aan belangrijke minerale stoffen voor overleving van plant dier en mens. Dit gebrek aan minerale stoffen, de sluipende vergiftiging van bodem- en grondwater, alsmede het wijverbreide humusgebrek, werken intussen aantoonbaar ook op de gezondheid van de mens uit die zich met produkten moet voeden van zulke bodems. De schrijver verschaft hier raad. Zijn recept, dat hij meer dan zestig jaarheeft afgekeken van de natuur schijnt op het eerste gezicht bijna eenvoudig: de bodem voortdurend vruchtbaar houden. Doch daartoe behoort de oude kennis van onze voorouders, die land- en tuinbouw bedreven en humus op een juiste manier in stand wisten te houden. De schrijver heeft voor het overleven van de mensheid deze onontbeerlijke basis kennis van onze voorouders in talrijke voordrachten in binnen- en buitenland actueel gehouden. Hij stelt deze kennis voor de eerste keer in dit boek aan een breder publiek voor.

Erhard Hennig is meer dan zestig jaar werkzaam als landbouwingsgenieur. practicus, voorlichter, schrijver en journalist voor land- en tuinbouw en als voordrachtskunstenaar en doet zeer concrete voorstellen voor de instandhouding van de bodem als levend organisme. Hij behoort tot de pioniers van “natuurlijke” land- en tuinbouw”.

 

Nederlandse uitgave EM Agriton BV, Juni 1996

ISBN: 978-90-90-09-627-8

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.