PowerGrain®: een hoogwaardige energiebron

Begin vorig jaar heeft Agriton PowerGrain® op de Europese markt geïntroduceerd. Nu, enkele duizenden tonnen en kilo’s melk verder, een goed moment om het product nog eens toe te lichten. Het is een proces, waarna enkelvoudig graan veilig gebruikt kan worden als een hoogwaardige energiebron. Het product wordt gebruikt door veehouders, zowel groot als klein. Ook akkerbouwers en graanhandelaren hebben met PowerGrain® een methode gevonden om aan hun product wat waarde toe te voegen.

Tijdens de reactie onder plastic stijgt de pH van het product in korte tijd tot rond de pH 9, hierdoor worden schadelijke microben gedood, wat zorgt voor de lange houdbaarheid. Er komt ammoniak vrij, deze breekt lignine verbindingen af, waardoor de ruwe celstof verteerbaarheid van het product toeneemt. Dit is de reden dat er ook gesproken wordt van “ontsluiten”, alleen is het belangrijk om te weten dat dit product wezenlijk anders is dan een product wat behandeld is met natronloog.

Het RE van het product stijgt, hierdoor kan graan gemakkelijk in veel rantsoenen worden ingezet. Het PowerGrain® graan geeft, ten opzichte van onbehandeld graan, veel minder risico op pensverzuring. Bedrijven met 4 kg PowerGrain® graan toegevoegd aan het rantsoen zijn geen uitzondering.

Een geslaagde PowerGrain® heeft:

· Een pH van rond de 9.

· Een vochtgehalte tussen de 18 en 20%.

· Een RE die 30-40 hoger is dan het beginproduct.

· Een minimale houdbaarheid van 12-15 maanden.

De meeste granen staan alweer in de aar. Het is dan goed om te weten dat PowerGrain® naast voor opgeslagen granen ook gebruikt kan worden op vers geoogste granen met een vochtgehalte van 16-20%, hierdoor kunnen dure droogkosten worden uitgespaard en de combine uren op een dag worden verlengd.

Bekijk hier onze productfolder: PowerGrain® .

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze adviseurs. Bel 0561 – 433 115 of mail info@agriton.nl.

PowerGrain®

Dit vind je misschien ook leuk...