Workshop: Fermenteren kun je leren

Op donderdag 11 Oktober is ook Agriton aanwezig op het symposium: Symphony for Soils Bij het thema Biobased zal Jan Feersma Hoekstra een workshop geven: Fermenteren kun je leren.

Het Kennisconsortium Bodem organiseert in samenwerking met de stichting Symphony of Soils en hogeschool Van Hall Larenstein, het symposium: Symphony of Soils. Dit symposium is onderdeel van de SoilFood week en vindt plaats op het Ecomunitypark in Oosterwolde. Een vitale bodem is cruciaal voor onze toekomst. Bodemvitaliteit staat dan ook hoog op de agenda van agrariërs, overheden en NGO’s. Maar hoe zit het nu met de bodem? Wat is een vitale bodem? Hoe krijg je inzicht in de conditie van de bodem? En hoe kun je de bodem verbeteren?

De workshops zijn bedoeld om informatie en inspiratie te bieden over bodem in relatie tot voedsel, landbouw, biobased economie, water en biodiversiteit. Het maakt onderdeel uit van een plenair programma. In de ochtend hoort u hoe de politiek, de wetenschap en het bedrijfsleven naar de bodem kijken. Tijdens de bodem-beleef-sessies gaat u zelf aan de slag met het verbeteren van de bodem.

U kunt zich nog aanmelden

 

Agrariërs en consumenten geven aan: ‘Bodem en voedsel van levensbelang!’ Friesland week lang gastheer mondiale landbouwtop

Programma SoilFood week:

10 oktober Frisian Trojan Horse (de dag van de Duurzaamheid) met een vijf meter hoog plastic

11 oktober Symposium Symphony of Soils

12 oktober International Conference Organic Food and Our Future Food System

13 oktober Festival B over de bodem van je gezondheid

 

Dit vind je misschien ook leuk...